Nytt undervisningsopplegg: Hvordan ser ditt engasjement ut?

I forbindelse med årets Raftopris tilbyr vi skolebesøk om Raftoprismottaker 2024 Luis Manuel Otero Alcántara og hans arbeid i Cuba.

Luis Manuel Otero Alcántara (36) er en afro-cubansk selvlært kunstner. I 2018 etablerte han og andre kunstnere, journalister og akademikere San Isidro-bevegelsen som en reaksjon på dekret nr. 349. Dekretet pålegger kunstnere å søke om tillatelse til å vise utstillinger og forestillinger både offentlig og privat. Dette er et av de juridiske virkemidlene som brukes for å kneble kunstnere, musikere og utøvere som stiller seg kritiske til politikken den cubanske regjeringen fører.

I et allerede begrenset politisk og samfunnsmessig rom reagerte myndighetene med jernhånd på de utbredte protestene som fant sted i Havanna i 2021. Hundrevis av aktivister ble arrestert, blant dem Otero Alcántara. Human Rights Watch har dokumentert at det foregår tortur og mishandling av innsatte.

- Dette undervisningsopplegget gir elever muligheten til å reflektere over hvordan deres engasjement kan se ut – gjennom kunsten, dialogen og handlingene de velger, sier undervisningsrådgiver i Raftostiftelsen Shayan Hussein.

Under skolebesøket skal elevene arbeide dialogsbasert og utforskende med spørsmål knyttet til menneskerettigheter, demokrati og kunst som uttrykk for motstand. Elevene skal også sammen skape et kunstverk som viser deres engasjement.

Les mer om opplegget her.

Vi gleder oss til å besøke din klasse!

Alle våre undervisningstilbud er gratis. Lurer du på hvilket du skal velge, eller trenger reisestøtte, send en e-post til undervisning@rafto.no

Kontakt

Shayan Hussein

Prosjektmedarbeider undervisning
Means of contactContact details
Phone:+47 406 47 842
E-mail:shayan@rafto.no
Mer om Shayan Hussein