Marianne Støle-Nilsen (44) har flyttet hjem til Bergen for å begynne i Raftostiftelsen.

Marianne Støle-Nilsen er ny undervisningsrådgiver i Rafto

– Gleder meg til å være med på å styrke unge sitt engasjement.

Marianne Støle-Nilsen er ansatt i fast stilling som undervisningsrådgiver i Raftostiftelsen.

Med faglig bakgrunn som lærer har hun selv benyttet Raftos undervisningstilbud.

– Jeg hadde med meg elevene mine hit til Raftohuset gjennom flere år, forteller Støle-Nilsen, som underviste ved Slåtthaug ungdomsskole fra 2008 til 2017.

Ansvar for Utøya-samarbeid

Siden 2017 har hun bodd og arbeidet for flere organisasjoner i Oslo. Nå vender hun hjem til Bergen.

– Dette var noe jeg virkelig hadde lyst til å gjøre. Raftostiftelsen driver med mye av det jeg brenner for og har kompetanse på. Jeg gleder meg til å være med på å styrke unge sitt engasjement og innsikt.

I Raftostiftelsens undervisningsavdeling får hun hovedansvaret for arbeidet opp mot Universitets- og høyskolesektoren. Hun skal følge opp masternettverket og arrangere masterseminarer for studenter som arbeider med tema knyttet til menneskerettigheter.

– Så har jeg også hovedansvaret for samarbeidet vårt med Utøya, 22. juli-senteret og Wergelandsenteret og for videreføring av arbeidet med demokrativerksted på Utøya, sier Støle-Nilsen.

Raftostiftelsen driver med mye av det jeg brenner for og har kompetanse på.

Marianne Støle-Nilsen

Kjønn, kropp og seksualitetsundervisning

Støle-Nilsen vil bidra som underviser ved de ulike tilbudene Rafto driver.

– Også gleder jeg meg til å tenke nye tanker om undervisningstilbudet vårt. Vi går inn i en spennende tid med utvidelse av Raftohuset og en økning av antall elever vi skal ta imot gjennom året.

Støle-Nilsen har gjennom mastergrad og arbeidserfaring blitt en spesialist på tema som kjønn og seksualitetsundervisning i skolen. I 2022 gav hun ut læreboken "Helhetlig seksualitetsundervisning i skolen - en innføring for lærerstudenter".

Hun tror fagfeltet vil komme godt med i Rafto.

– Dette er også en innfallsvinkel til menneskerettigheter. Viktigheten i at unge får bli kjent med seg selv, får kunnskap og aksepterer andre. Å vite hvor viktig det er å bli behandlet godt, uavhengig av kjønn og identitet, avslutter Støle-Nilsen.

Kontakt

Kaspar Knudsen

Kommunikasjonsrådgiver
Means of contactContact details
Phone:92 83 32 67
E-mail:kaspar.knudsen@rafto.no
Mer om Kaspar Knudsen